O MENI

ZAKAJ VEGANKA?

Veganka sem, ker se mi ne zdi moralno ubijati za svoj obrok. Ker ne morem jesti nečesa, kar je bilo prej živo, je imelo oči, mamo in bilo trpinčeno ter ubito zaradi mene in mojih (ne)potreb.

Ne razumem niti, kako ljudje lahko jeste/jedo dele teles mrtvega bitja in njihove produkte, zaradi katerih bodo bitja umrla prej in v večjih mukah, izkoriščena, brez nujne potrebe, temveč le zaradi človekovega prepričanja, zabave, ugodja, okusa, denarja in tradicije.

Dokler trpi nekdo drug, pri izbiri prehrane ni prisotna le ena stran, zakaj pozabite na druge, pomisliti znate le na vaše tako imenovane ljubljenčke, katerim ne bi nikoli storili žalega.

Kaj pa ostali?

Hkrati pa zagovarjanje nepredelane hrane pomeni, da je hrana zdrava, če je živa, neprocesirana in podobno.

In tukaj poleg štejete tudi dele telesa NEKOČ živega bitja? To je mrtva in ne živa hrana.

Potreben je bil umor, sicer bitja, ki vam osebno mogoče ni veliko pomenila, ampak a tudi vi veliko pomenite nekomu, ki vas ne pozna? Seveda mu ne, zato bi pa sprejel na primer veliko vsoto vašega denarja, čeprav ne bi vedel, da zanj delate noč in dan, da lahko preživite.

Bi jedli pasji golaž? Zakaj ne? In če ne bi vedeli, da je pasji?

Tudi izločki drugih bitij imajo svoj naraven namen, kot naši, človeški. Živalski izvor pa izkoriščamo za denar in zabavo.

Mleko sesalca je namenjeno mladiču isti vrsti in le v redkih primerih posvojenemu mladiču, pa se to pogojno. Vsebuje vendar informacije, hormone in snovi, ki so namenjeni izključno organizmu ene vrste. Je tudi vaša mama v primeru prevelike količine mleka v dojkah mleko ponudila psički ali mucki? Dvomim. Zakaj ne pijete mleko žirafe, slona, psa, mačke, zajca?

Kaj so pa pravzaprav jajca in čemu so namenjena? Namenjena so nečemu, in ne nekomu.

V prvi vrsti vsebuje zarodek živega bitja, v primeru, da ni oplojeno pa se smatra kot evulacijski izloček iz kokošje odprtine. Menstruacija po naše. Kot je po naše meso pravzaprav truplo, vsa ostala poimenovanja kot so šunka, klobase, pašteta, hrenovke, nuggetsi pa izmišljeni nazivi, da bi lažje, z večjim veseljem, užitkom in vestjo v svoje živo telo vnesli mrtvo telo, le za denar drugega človeka.

Meso = mučena, ubita, razkosana in predelana žival, živo bitje z očmi, mamo in čustvi.

Mleko = tekočina s proteini, hormoni in informacijami za kot hrana namenjeno teličku oz. mladiču istovrstnega sesalca.

Jajce = ptičji zarodek, večinoma v neoplojenem stanju, iz katerega se s pomočjo mamine (na silo odvzete) ljubezni in toplote razvije novo življenje. Gledano iz fiziološkega stališča pa kokošja/ptičja menstruacija.

Advertisements