ČEMAŽEV PESTO

Ker ti narava nudi vse, kar je najboljše! Saj veste: gobe, borovnice, jagode, lešniki, orehi, kostanji, koprive … spomladi pa čemaž … vse je v naravi čisto brezplačno. Le odpraviti se je potrebno, z ogromno motivacije, da boš kasneje imel čimveč od tega, in pa okusen pridelek/obrok ter vnos ogromnih količin koristih hranil. Da bo pa pri nabiranju vse skupaj potekalo še hitreje in seveda lažje in pa lepše, povabite koga zraven. Nato si razdelita, seveda 🙂

SESTAVINE: 
– svež čemaž
– himalajska sol
– ekstra deviško oljčno olje

POSTOPEK:
Nasekljamo čemaž, ga nadevamo v steklene kozarce, posolimo, preko vlijemo olivno olje, dobro premešamo, (poskusimo 😀 ) in dobro tesno zapremo. Shranimo na suho in hladno, po odprtju pa v hladilniku ter čimprej porabimo. Sproti si dodamo (po želji) poljubne oreščke, veganski sir, smetano … Namažemo si ga na kruh, primešamo med … palačinke in uživamo!

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s