VEGANSKI BOUNTY-JI

SESTAVINE:
– 200 g kokosove moke
– agavin/javorjev sirup (po želji, okoli 2 žlički)
– 3/4 konzerve kokosovega mleka (trdi del)
– 300 g čokolade za kuhanje (ali druga brez mleka)
POSTOPEK:
V skledi zmešamo kokosovo moko, agavin sirup in kokosovo mleko (strjena smetana
nad podnom konzerve!). Dobro premešamo in damo v hladilnik za 1 uro ali v skrinjo za 20 min. Ohlajeno maso oblikujemo v rezine. Čim manj naj bo “pacanja” z maso, saj se segreva in s tem otežuje naslednji korak. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Če je čokolada že na prvi pogled pregosta in imate občutek, da bo z njo težko v prvem poskusu preliti rezino, že na začetku (ali kasneje, ali ne) dodamo žlico margarine/veganskega masla. Segreto čokolado prelijemo preko rezin, popravimo kakšne malenkosti (čim manj) in jih damo v hladilnik. Po kakšnih 3 urah bodo že, vendar so še boljši drugi dan (če zdržijo 😉 ).
Dober tek!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s