VEGANSKI BOLOGNESE ZAVITEK

SESTAVINE:
TESTO:
– okoli 500 g polnozrnate pirine moke (ali katerekoli druge, razen ajdove in ržene)
– žlička sode bikarbone in kisa
– začimbe po želji: bazilika, majaron, timijan …
– voda ali rastlinski napitek po občutku, da testo postane primerno za valjanje
– sol
POLNILO:
– 200 g sojinih koščkov
– polovica tube paradižnikovega koncentrata
– 3 žlice ketchupa
– konzerva fižola
PRELIV:
– 3 žlice olivnega olja
– par kapljic sojine omake
– sol
– začimbe po želji
POSTOPEK:
Najprej se lotimo polnila. Zavremo skodelico vode in z njo prelijemo sojine koščke. Ko se napijejo jim dodamo ketchup in malo koncentrata. Zmučkamo fižol. V posodi zamesimo testo in ga razvaljamo po pomokani površini. Na srednje tanko ga premažemo s paradižnikovim koncentratom. Testo obložimo s sojinimi koščki in fižolom ter ga zavijemo v “kačo”. Premažemo z mešanico začimb in olivnega olja. Pečemo približno 30 min na 180 – 200 °C (oz. do rahle zapečenosti).
bolognese_zavitek
Dober tek!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s