ŽEPKI Z RATTATOUILLE OMAKO

SESTAVINE:
TESTO: kupljeno listnato testo

NADEV – Rattatouille:
– 4-6 jedilnih žlic olivnega olja
– 2-4 stroki česna
– 1 čebula
– 1 majhen jajčevec
– 1 srednje velika bučka
– 3 paprike (najbolje po 1 rdeča, zelena in
rumena paprika)
–  4 paradižniki
– 1/2 tetrapaka paradižnikove mezge
– 1 jedilna žlica sveže bazilike
– 1 jedilna žlica svežega origana
– 1/2 jedilne žlice svežega timijana
– 1 jedilna žlica svežega peteršilja
– črni poper
– himalajska sol
* kuhan riž (po želji)

 

POSTOPEK: 
Po sledečem postopku pripravimo Rattatouille omako:

Jajčevce predhodno posolimo.

V veliki ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko in jo nekaj časa pražimo. Dodamo jajčevce in nekaj olivnega olja, pustimo, da se malo zmehčajo. Dodamo bučko in paradižnik ter začimbe in paradižnikovo mezgo.

Pokrijemo s pokrovko in kuhamo okoli 20 min. Ponudimo z rižem, kvinojo ali testeninami.

* Jed lahko jemo toplo ali hladno, možno je tudi pogrevanje.

* Tradicionalna priprava: vsako zelenjavo skuhamo posebej v 4 loncih in šele na koncu združimo.

(Vir: http://www.vegan.si/ziveti-vegansko/prehrana/recepti/recept/?ref_cID=1&bID=0&dd_asId=5289)

Omaki po želji primešamo kuhan riž.

Listnato testo razdelimo na poljubno število delov, nadevamo s pripravljeno omako (priporočam, da se malo ohladi pred polnjenjem) in damo v ogreto pečico za približno 20 – 25 min na 180 °C.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s