ČEMAŽEVI ZAVITKI

SESTAVINE:
– listnato testo
– razdrobljen tofu
– sol
– čemažev pesto
– navaden sojin jogurt
– svež limonin sok
– veganska bešamel omaka (kupljena)
– začimbe po okusu (bazilika, majaron, timijan …)

 

POSTOPEK:
Listnato testo narežemo na 6 enakih delov.
V posodi z vilicami razdrobimo tofu, malo posolimo, dodamo približno 4 žlice čemaževega pesta, navadnega sojinega jogurta in približno polovico veganskega bešamela (kupljen v Sparu) ter žličko limoninega soka. Dobro premešamo in razporedimo na sredine kvadratov. Zvijemo vsak rob posebej proti sredini kjer dobro stisnemo (da masa med peko ne pade ven). Pred peko premažemo s preostalim veganskim bešamelom in po želji posujemo z začimbami.
Pečemo približno 20 minut na 200 °C.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s