ZELENJAVNI SIROVI ZVITKI

Ta recept nenehno prilagajam stanju v hladilniku in izkoristim priložnost v času, ko imam na zalogi veganski sir in smetano za kuhanje. Najboljše navodilo za pripravo zelenjavnega zvitka je: prepustite se lastni domišljiji in okusu! 🙂

SESTAVINE:
– kupljeno pirino vlečeno testo (ali pšenično)
– veganski sir
– ovsena smetana za kuhanje
– pesto (čemaž, bazilika …)
– poljubne začimbe/sveže začimbnice
– por
– bučka
– poljubna zelenjava (lahko tudi gobice)

POSTOPEK:
Na testo (3 sloji) nanašamo: sir, smetana za kuhanje (ne vse) + sol + pesto, poljubna omaka iz poljubne zelenjave, sir. Prekrijemo s še 3 plastmi testa (noter jih je ponavadi 6-8) in premažemo z mešanico olivnega olja in vode, dodamo še nekaj veganskega sira (če je možno ga naribajmo) in malo prelijemo s preostalo ovseno smetano za kuhanje. Pečemo v na 180 stopinj Celzija segreti pečici, približno 20 minut.
Najboljši so topli! 😉

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s