GYROS VEGANSKA PICA

SESTAVINE:
TESTO:
– kvas
– kokosov sladkor
– topel rastlinski napitek
– cca 350 g pirine polnozrnate moke
– 3 žlice olivnega olja
– žlička soli

NADEV:
– paradižnikova pulpa
– na kolobarje narezan svež paradižnik
– vloženi/sveži šampinjoni
– gyros (kupljen v Spar-u Avstrija) Vegan
– sladka koruza iz konzerve
– veganski sir

OMAKA:
– ovsena smetana
– sveža bazilika
– sol
– česen
– čebula
– pesto
– kvasni kosmiči

POSTOPEK:
Najprej pripravimo kvasec: topel napitek (ne prevroč!), razdrobljena polovica svežega kvasa, žlička kokosovega sladkorja. Premešamo in počakamo cca 10 min, da se kvasovke aktivirajo. Ta čas odtehtamo pirino polnozrnato moko, dodamo 4 žlice olivnega (ali drugega) olja, sol, kvasec in do primerne gostote poljuben rastlinski napitek ali vodo ter preostalo ovseno smetano za kuhanje (od omake za nadev). Zgnetemo v prožno testo in pustimo počivati približno pol ure.

Testo enakomerno porazdelimo po pekaču in začnemo z nadevom: plast paradažnikove pulpe prelijemo z na rezine narezanim paradižnikom, vloženimi šampinjoni, zrni sladke koruze, veganskim gyros-om, pripravljeno omako in rezine veganskega sira.

Pečemo približno 30 min na 200 °C.

gyrospizza2

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s