BLITVINO – BUČKINA JUHA S SIROVIMI ŠTRUČKAMI

SESTAVINE:

JUHA:
– por
– riževa smetana za kuhanje
– začimbe: timijan, majaron, bazilika, sol kajenski poper
– leča (pol konzerve)
– blanširana blitva (200 ml)
– naribana bučka (ena srednja)
– kokosovo olje

SIROVE ŠTRUČKE:
– kvasec (polovica svežega kvasa, žlička kokosovega sladkorja, kozarček toplega rastlinskega napitka – zmešamo skupaj in pustimo 15 min)
– pirina polnozrnata moka
– 4 žlice olivnega olja
– 2 ščepca soli
– voda ali rastlinski napitek do primerne gostote testa
* čemažev pesto
* veganski sir v rezinah

POSTOPEK:
PRIPRAVA JUHE:
Na kokosovem olju prepražimo por, malo podušimo, začinimo in dodamo riževo smetano za kuhanje. Po nekaj minutkah dodamo naribano bučko ter kuhamo 5 min. Iz konzerve dodamo rjavo lečo (ali jo predhodno skuhamo), zblanširano blitvo. Kuhamo še 2-3 minutke in pustimo, da se ohladi.

PRIPRAVA ŠTRUČK:
Sirove štručke pripravimo tako, da v moko (približno 400 g za 4 štručke) vlijemo kvasec, olivno olje in sol, premešamo in dodamo še preostalo tekočino do primerne gostote. Pustimo vzhajati približno pol ure. Oblikujemo kajzerice/žemljice/štručke/(po želji), na sredino damo žličko čemaževega pesta, preko pa rezino veganskega sira.
Pečemo tako dolgo, da vidimo, da je sir lepo zapečen, na 200 °C.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s