POLNOZRNATI NJOKI S SIROVO – BUČNO OMAKO

“Gary-Pumpkin” ali sirovo-bučna veganska omaka z njoki.

SESTAVINE:
– kupljeni polnozrnati njoki
– domača buča
– riževa smetana za kuhanje
– čebula in olje
– Violife sir z zelišči
– riževa moka za zgostitev omake
– sol in začimbe po želji
– rjava leča in nariban korenček za dekoracijo po želji
– veganski parmezan za posip

POSTOPEK:
Na vročem olju prepražimo čebulo, dodamo malo prekuhano bučo, solimo in začinimo, pokrijemo ter nekaj časa pustimo na ognju. Dodamo riževo smetano za kuhanje in na kockice narezan Violife veganski sir (Gary) ter po potrebi prilagodimo količino riževe moke za zgostitev omake. Bolj “naravna” opcija za zgostitev je tudi kuhan cel krompir, ki ga dobro pretlačimo. Skuhamo njoke in postrežemo (lahko dekoriramo z naribanim korenčkom in rjavo lečo oziroma po želji). Posujemo z veganskim parmezanom ali kvasnimi kosmiči.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s