PIRINI NJOKI Z GOBOVO – SIROVO OMAKO

SESTAVINE:
NJOKI:
– 0,5 kg neolupljenega kuhanega krompirja
– 0,35 kg pirine moke
– žlica  poljubnega rastlinskega olja
– žlička soli

OMAKA:
– nasekljana rdeča čebula
– olje
– zblanširane štorovke
– ovsena (sojina/riževa) omaka za kuhanje (100 ml)
– veganski sir (nariban)
– sol
– timijan, origano, poper … začimbe po želji

POSTOPEK:
NJOKI:
Kuhan krompir pretlačimo v pire, dodamo moko in vodo ter zgnetemo v gladko testo. Nato dodamo žličko olja in sol. Sedaj si pripravimo slan krop (vrela soljena voda). Pripravljeno maso lepo zvijemo v dolge valje, ter jih z nožem ali žlico režemo na poljubne velikosti. Ko smo jih izoblikovali jih vse naenkrat (da se enakomerno skuhajo) damo v krop. Kuhamo jih približno 20 minut, oziroma dokler ne priplavajo na povrh (meni so pri 5 minutah, vendar sem počakala do 20 in so bili super).
OMAKA:
Omako pripravimo tako, da na vročem olju prepražimo nasekljano rdečo čebulo, dodamo predhodno zblanširane štorovke, poper, sol in začimbe – pražimo cca 5 min na nizkem ognju. Dodamo smetano za kuhanje in nekaj žličk naribanega veganskega sira.
Po želji okrasimo s kupljeno praženo čebulo in veganskim parmezanom v posipu.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s