FALAFELI S HUMUSOM IN BOLOGNESE POMAKO

SESTAVINE:
– mešanica za pripravo falafelov (ali čičerikina moka, čičerikin drobljenec in začimbe)
– olje za cvrtje (najbolje kokosovo)

Humus:
– kuhana čičerika
– malo limoninega soka
– sezamova semena
– ekstra deviško oljčno olje
– himalajska sol
– čemažev pesto po želji

POSTOPEK:
Pripravimo falafele: zavremo določeno količino vode (275 ml za 300 g mešanice), vmešamo mešanico in pustimo stati 15 minut. Nato z vlažnimi rokami oblikujemo krogljice in jih cvremo v vročem olju.
Humus: na suho prepražimo 2 žlici sezamovih semen, jih damo v posodo s skodelico kuhane čičerike, soljo, 2 žlicama olja in limoninega soka ter po želji prej ali na koncu vmešamo čemažev pesto.
Bolognese omaka je kupljena v Hofer-ju.

veganskabolognese.jpg

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s