VEGANSKI “SKUTIN” ZAVITEK

SESTAVINE: 

– zavitek vlečenega testa (ali domače vlečeno testo)
– tofu (500 g)
– 1 navaden sojin jogurt (Hofer mi je najboljši)
– sojina smetana za kuhanje (2 dl)
– sol
– limona ali kis
– prepražena čebula (po želji)
– 1,5 – 2 dl slane vode ali radenske

 
POSTOPEK:
Na vlečeno testo namažemo mešanico sojinega jogurta in sojine smetane, ki smo jo posolili in okisali po okusu (malo pustimo za premaz).
Tofu razdrobimo s prsti in ga tudi posolimo in okisamo otresemo ga po smetani.
Po želji dodamo prepraženo čebulo (meni nepogrešljiva)
Lahko dodajamo vse vrste zelenjave (špinačo, čemaž v sezoni, koprive, zelje, ohrovt itd…)
Zavijemo testo in premažemo s preostankom smetane.
Pečemo cca pol ure na 180 °C (oziroma do zlatorjave barve).
Pred koncem peke zalijemo z 1,5 dl slane vode ali radenske in pečemo še kakih 5 minut
Pečeno pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi in prepoji.
Dober tek!
(Vir: album Katarine Hribernik – FB)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s