VEGANSKI RAFFAELO

Recept za raffaelo brez mleka:

SESTAVINE:
– 3 dcl kokosovega mleka (iz pločevinke)
– 1 dcl lesnikovega/kokosovega/poljubnega napitka
– 1 zavitek vanilijevega pudinga
– 1 žlica vanilijevega sladkorja ali aroma vanilije
– 180 g kokosove moke
– 6 žlic kokosovega sladkorja
– med 20-30 olupljenih mandljev (okoli 30 g)
– 5 žlic grisa za dojenčke

POSTOPEK:
Segrejemo kokosovo mleko, občasno premešamo. V drugi posodi zmešamo puding, vanilijev sladkor in sladkor in prilijemo 1 dcl rastlinskega napitka. Zmešamo v tekočo maso. Ko kokosovo mleko zavre, mu dodamo puding mešanico. Zmanjšamo temperaturo. Dobro premešamo in vmešamo kokos. V manjših deležih, recimo 30 g naenkrat. Mešamo še, dokler ne dobimo goste mase. Od vsega kokosa bi naj bilo približno 150 g le-tega v masi, ostalo za posip. Po potrebi dodajamo gris. Mogoče kakšno žlico več, kot manj. Gris je tako droben, da tudi, če bi ga dodali v ohlajeno maso, se ne bi čutil.

Maso pokrijemo s folijo in damo hladit. Če ugotovimo, da je masa še vedno preredka po tem, ko jo vzamemo iz skrinje, ji še vedno lahko dodamo kakšno žlico kokosa.
Testo jemljemo v enakomernih kupčkih iz posode, vanj skrijem mandelj in med rokami oblikujemo kroglico.

Dober tek!

Recept je prirejen iz strani

https://www.facebook.com/storastacimra/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s