VEGANSKA MARTINOVA POJEDINA

SESTAVINE:
– kupljeni mlinci brez jajc
– veganska zaseka
– čebula
– črna leča in fižol
– brstični ohrovt
– dušeno rdeče zelje

POSTOPEK:
ZA PRIPRAVO MLINCEV: pripravimo po navodilih proizvajalca. Nato jih  popražimo zraven popražene čebule, na veganski zaseki (s čebulo in jabolki).

ZA PRIPRAVO ČRNE LEČE IN FIŽOLA: stresemo ju v hladno osoljeno vodo počakamo do vretja in kuhamo cca 45 minut. Po okusu dodamo še lovorjev list.

BRSTIČNI OHROVT skuhamo/podušimo.

 

SESTAVINE DUŠENEGA RDEČEGA ZELJA:
– 750 g  rdečega zelja
– 3 žlice svežega limonininega soka
– 60 g čebule
– 40 g olja – sončnično
– 1 čajna žlička sladkorja
– 100 g jabolk
– 1 strok česna
– 1 dl rdečega vina
– sol
– 3 klinčki
– lovorov list
– 2 dl vode
– jušna kocka

POSTOPEK PRIPRAVE DUŠENEGA RDEČEGA ZELJA:
Zelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. Lepe liste operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance. Rezance pokapamo z polovico limoninega soka.
Čebulo sesekljamo na drobne koščke.
V posodo z oljem stresemo sladkor in počakamo da porumeni. Nato dodamo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo narezano rdeče zelje, dobro premešamo in dušimo 5 min. Jabolka dobro operemo, olupimo, narežemo in pokapljamo s preostalim limoninim sokom. Česen olupimo in sesekljamo. Ko je zelje že nekoliko mehko, dodamo naribana jabolka, prilijemo rdeče vino, dodamo sol, klinčke, lovorov list in česen. Vse skupaj dušimo še 20 min, med dušenjem pa zelje zalivamo z vodo v kateri smo raztopili jušno kocko.
Dober tek!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s