VEGANSKA JOTA

SESTAVINE: 
– 500 g kislega zelja
– 2 lovorova lista
– 6 krompirjev
– 1 jušna kocka
– fižol iz konzerve
– na kocke narezana paprika
– 200 g sojinih koščkov
– česen, sol, poper

POSTOPEK:
Olupimo krompir in kose krompirja kuhamo skupaj z jušno kocko in česnom, dokler ni tako mehak, da ga lahko stremo kot pire krompir. Vodo prej odlijemo in jo shranimo. V tem času tudi kuhamo kislo zelje skupaj z lovorjevimi listi. Solimo lahko po občutku. Hkrati pripravimo sojine koščke kot je potrebno. Najbolj pogosto je, da stoji 15 minut v vodi, ki zavre. Če so večji kosi, jih zmanjšamo na manjše, da ne bodo kot zrezki, kar ni primerno za jušne jedi. Potem lahko malo še popečemo v ponvi skupaj s soljo, narezano papriko, česnom in malo čebule, da dobijo boljši okus, a to ni tako pomembno. Ko je vse pripravljeno, lahko zmešamo skupaj krompir, krompirjevo tekočino, zelje, dodamo še fižol iz konzerve in vse kuhamo še nekaj časa. Poper dodamo po okusu.

Zraven priporočam tudi kos domačega ali kupljenega pirinega kruha (Hribovc).

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s