TESTENINE Z VEGANSKO BOLOGNESE OMAKO

Odlične špagete z bolognese omako lahko pripravimo tudi brez mesa in še bolj okusne!

SESTAVINE:
– 1 pločevinka paradižnikove mezge ali pelatov
– 50 gramov sojinih koščkov
– 3 korenčki
– lovorjev list
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– 2 jedilni žlici rastlinskega olja
– sol in poper
– sveža bazilika ali peteršilj
– 200 gramov (polnozrnatih) testenin (brez jajc!)

POSTOPEK:

Na rastlinskem olju popražimo sesekljano čebulo in ko postekleni, dodamo še česen. Nato primešamo na koščke narezano korenje in nekaj časa dušimo (približno 15 minut). Na koncu dodamo še paradižnikovo omako in začinimo s soljo in poprom. Piko na i da sesekljana sveža bazilika ali peteršilj. V omako vmešamo še sojine koščke (ki jih predhodno prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da stojijo 10 minut). Omako kuhamo nadaljnjih 15 minut na srednjem ognju, tako da se okusi premešajo, omaka pa zgosti.

Po navodilih skuhamo testenine, ki jih prelijemo z vegansko ‘bolognese’ omako.

Po vrhu lahko potresemo sveža sesekljana zelišča, veganski parmezan, veganski sir ali kvasne kosmiče.
Namesto sojinih koščkov lahko uporabimo seitanov drobljenec ali šampinjone, ki jih sesekljamo na majhne koščke.

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s