ČOKOLADNE DOMAČE (GUMIJASTE) NAPOLITANKE

Ja – gumijaste. Niti najmanj niso hrustljave. Vendar so kljub temu lahko napolitanke 🙂


SESTAVINE:
– oblati za napolitanke (brez mleka in jajc)
– čokoladni puding (prašek)
– jedilna čokolada
– ovsena/sojina  smetana za kuhanje
– rastlinski napitek


POSTOPEK:
Najprej stopimo jedilno čokolado v smetani za kuhanje. Nato skuhamo čokoladni puding, vendar upoštevamo polovično količino “mleka” – rastlinskega napitka (0,25 l namesto 0,5 l). Primešamo dokaj ohlajeno stopljeno čokolado in razmažemo po oblatih za napolitanke. Damo za 10 min v hladilnik in postrežemo.

Po želji lahko lahko delčke tudi prelijemo, okrasimo s veganskimi penicami, kokosom …

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s