AVOKADOV NAMAZ NA PIRINEM KRUHU

SESTAVINE za avokadov namaz:
– 1 avokado
– 1 žlico oljčnega olja
– 1 čajno žličko limoninega soka ali jabolčnega kisa
– 2 stroka česna, drobno nasekljana
– sol in poper
– peteršilj, nasekljan

POSTOPEK:
Avokado razpolovimo in mu odstranimo koščico. Meso avokada pretlačimo z vilicami, dodamo vse ostale sestavine ter dobro premešamo.
SESTAVINE za pirin kruh:
– 15 dag ržene moke
– 50 dag pirine moke
– 1,5 vrečke suhega kvasa
– 1,5 žličke soli
– 0,5 l tople vode
– 1 skodelica sončničnih semen
– 1,5 žlice rastlinskega olja
POSTOPEK:
Ožji pravokoten pekač za peko kruha namažemo z oljem. Pečico segrejemo na 220°C. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico, v katero dodamo suhi kvas in vodo. Moko okoli jamice solimo in potrosimo s semeni. Vzamemo ročni mešalnik in uporabimo spiralne ročke. Začnemo mešati v sredini in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladko testo. Pravilno ugneteno testo je prožno in se ne prijemlje ročk in posode.
Testo preložimo v namaščen pekač za peko kruha. Pekač postavimo v večji pekač, v katerega vlijemo vročo vodo. Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in kruh pečemo približno eno uro. Ko kruh naraste, zmanjšamo temperaturo pečice in jo nastavimo na 180 °C.
Pečen kruh stresemo iz pekača in ga postavimo na rešetko, da se dobro ohladi.
Ohlajen kruh narežemo na rezine, serviramo v košarico in ponudimo.
Dober tek!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s